about_bg

warta

4 sabab umum rambut rontok sareng pengobatan

★Alopecia androgenetik

1. Androgenetic alopecia, ogé katelah alopecia seborrheic, nyaéta tipe paling umum tina bulu leungitna klinis, lolobana nu disababkeun ku faktor genetik.

2. Jalu jalu keur take off

Manifestasi mimiti dahi, bilateral frontal retraction garis bulu, atawa luhureun sirah bulu leungitna kutang, kulit sirah laun kakeunaan wewengkon dimekarkeun, biasana dibarengan ku ngaronjat gejala sékrési minyak kulit sirah.

3. Androgenetic alopecia di awéwé

Manifestasi utama nyaéta diffuse sparse jeung rupa dina luhureun sirah, sarta kulit sirah moal sagemblengna kakeunaan dina bulu leungitna, sarta posisi hairline moal kapangaruhan, ogé dibarengan ku gejala ngaronjat sékrési minyak kulit sirah.

★ Alopecia areata

Manifestasi utama nyaéta leungitna rambut patchy kawates.Ieu penampilan ngadadak bulu leungitna buleud dina sirah.

Spot anu botak bisa terus ngamekarkeun, confluence, nepi ka bulu sakabeh sirah dicokot off nelepon sakabeh botak, serius lamun ngembangkeun salajengna malah, halis jalma, bulu axilla, bulu pubic bisa layu atawa gugur lengkep, nelepon botak umum.

★ Psychoalopecia

Umumna jenis ieu kaayaan, sabab tekanan méntal badag teuing, mindeng tetep nepi telat, sarta dina wanda tegangan, kahariwang keur lila, mawa trichomadesis.

Handapeun aksi kulit wanda ieu organizes lapisan otot pikeun kontrak, mawa ngeunaan aliran getih teu bébas, ngabalukarkeun halangan sirkulasi getih lokal, mawa ngeunaan kurang gizi bulu, mawa ngeunaan trichomadesis kukituna.

★ bulu leungitna alatan trauma sarta panyakit radang

tatu kulit sirah, kayaning ancur jeung kaduruk, bisa ngakibatkeun bulu leungitna.Sababaraha tatu deet cageur sarta bisa tumuwuh deui bulu, bari folikel bulu ruksak teu bisa tumuwuh deui bulu na ngan bisa repaired ku cangkok bulu.

Tapi kumaha carana ngalereskeun jenis masalah?

1. Kedokteran

Lalaki sareng alopecia androgenetik tiasa nyandak ubar finasteride sacara internal, anu ngirangan rambut rontok saatos 3 bulan sareng gaduh tingkat efektif 65% dugi ka 90% saatos sataun.

Awéwé anu alopecia androgenetik tiasa nyandak ubar Spironolactone atanapi dacin-35 sacara internal.

(Kusabab kaayaan fisik unggal jalma béda-béda, pangobatan khusus kedah dianggo dina bimbingan dokter.)

2. Pangobatan topikal - Minoxidil

Pikeun duanana lalaki jeung awéwé, dilarapkeun ka kulit sirah di wewengkon bulu leungitna.Paningkatan bulu leungitna istirahat tiasa lumangsung salami 1-2 bulan mimiti pamakean, saatosna rambut rontok kirang katingali nalika dianggo salajengna.

3. Cangkok Rambut

Transplantasi rambut mangrupikeun metode ékstraksi sareng ngolah folikel rambut tina daérah anu henteu rambut rontok (contona, tonggong sirah, janggot, kelek, sareng sajabana) teras ditransplantasikeun ka daérah anu rambut rontok atanapi botak pikeun ngahontal penampilan anu éstétis.

* Umumna bulu transplanted bakal nembongkeun varying derajat shedding 2-4 minggu sanggeus bedah, kalawan shedding leuwih signifikan lumangsung sabudeureun 2 bulan sarta regrowing 4-6 bulan sanggeus bedah.

Ku alatan éta, butuh 6-9 bulan saatos operasi pikeun ningali hasil anu katingali.

4. Lescolton Laser Rambut Regrowth Terapi Alat

Terapi laser énergi low LLLT ngabalukarkeun "aktivasina" sél kulit sirah.Tina ngamajukeun sékrési faktor pertumbuhan pikeun ningkatkeun sirkulasi getih dina kulit sirah, éta ngamajukeun kamekaran rambut ku cara ningkatkeun lingkungan mikro kulit sirah.

LLLT ayeuna ditulis kana tungtunan perlakuan médis salaku perlakuan adjunctive.


waktos pos: Mar-29-2022